Inspectie

De totaaloplossing voor al uw elektrotechnische werkzaamheden

Tarieven

Genoemde bedragen zijn excl. btw.

Bekijk het demo rapport

Voorkomen is beter dan genezen

Strikt genomen is een NEN 3140 keuring niet verplicht. Maar elke werkgever moet aan de Arbowet voldoen, en dan is een periodieke NEN 3140 keuring een manier om voor de vereiste elektrische veiligheid te zorgen.

Voorwaarden en bepalingen

In de Arbowet en de meeste brandverzekeringspolissen voor bedrijven is de inspectie clausule opgenomen. Feitelijk betekent dit dat de elektrische installatie en de daarop aangesloten elektrische apparatuur moeten voldoen aan de veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties.

Waarom is onderzoek noodzakelijk?

Wanneer een elektrische installatie niet voldoet aan de eisen en keuringsrapporten ontbreken, kan dit betekenen dat een brandschade door verzekeraars niet wordt uitgekeerd. Dit wordt dan veelal gemotiveerd door de stellingname dat de brand veroorzaakt is of verergerd moet zijn door de – gebrekkige – elektrische installatie.

Onze werkwijze

Wij voeren een inspectie van een laagspanningsinstallatie grondig en deskundig uit. Zo maken wij gebruik van professionele apparatuur om de installatie grondig te inspecteren. 

De inspectie bestaat uit een visueel component, thermografische waarneming, en uit metingen en beproevingen. Het geheel wordt verwerkt in een uitgebreide rapportage met aanbevelingen inclusief foto’s samen met een onderbouwing van de bepaling van inspectiefrequentie.

Brand is een veelvoorkomende oorzaak van schade aan bedrijfspanden. Ruim een derde van alle brandschades wordt veroorzaakt door een defect in de elektrische installatie. Een verkeerde aanleg van de elektrische installatie of slecht onderhoud is hier meestal de oorzaak van. Een brand kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Zo kan je bijvoorbeeld geen producten meer leveren of ligt je bedrijf geruime tijd stil. Een slecht onderhouden elektrische installatie kan ook op de werkvloer voor veel risico’s zorgen. Medewerkers kunnen gewond raken doordat zij in aanraking komen met elektriciteit.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux